Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2010 02:27 - БФС-ПЛАМЕН МАРКОВ ОТНОВО АПЕЛИРА КЪМ НОВ КОНГРЕС ЗА СВАЛЯНЕ НА УЗУРПАТОРИТЕ
Автор: bfsostavka Категория: Спорт   
Прочетен: 1000 Коментари: 1 Гласове:
1



БФС е водил преговори с румънски треньор и чака окончателния му отговор - 15 сеп

Борислав Михайлов: Нивото на реферите в А група се вдига - 13 сеп

БФС все пак ще предпочете чужденец - 09 сеп

Вицепрезидентът на БФС: Нямаме пари за чужд треньор - 08 сеп

Две оставки и заплаха за отказ на капитана след загубата от Черна гора - 08 сеп

Лечков: Не е проблем да си тръгна от БФС, но за промени трябва конгрес - 08 сеп

Наско Сираков потвърди, че подава оставка - 08 сеп

Станимир Стоилов подаде оставка - 07 сеп

Пореден провал за футболните национали, загуба с 0:1 и от Черна гора - 07 сеп

Фотогалерия: България загуби с 0:1 от Черна гора - 07 сеп

Бившият национален селекционер Пламен Марков призова да се извършат сериозни промени във футбола, за да се прекрати слабото представяне на представителния отбор. Според него, в настоящото ръководство на БФС няма воля за такива действия и затова трябва да се свика извънреден конгрес.

"Винаги вината се търси само в треньорите и се сменят на няколко месеца, за да се удовлетвори общественото мнение. Не е това решението, трябва да има ясна идея за работа във футбола. Какво направи сегашното ръководство от 2005 г. насам, за да промени радикално нещата към по-добро. Виждаме в момента как една обществена институция е обърната на частна фирма", заяви Марков за "Дневник".

Според него настоящото ръководство не прави нищо за подобряване на състоянието на футбола. Марков дори твърди, че сегашните управляващи пречат за развитието му с бездействието си.

"Какво е наред в момента? Да не би първенството? В елита играят 16 отбора, а повечето нямат възможността да се издържат. Защо БФС допуска да се лицензират отбори, които все още имат задължения към други клубове и свои бивши кадри? Докато нещата карат по този начин, няма да има шанс да се оправят нещата и селекционерите ще се сменят на всеки два месеца. Затова са нужни промени и извънреден конгрес", добави Марков.

За свикването на извънреден конгрес трябва една трета от всички отбори-членове на БФС да изпратят искане за това. В момента в централата членуват 761 клуба, което означава, че минимум 254 трябва да се обединят около тази идея.

"Моята цел не е да заставам начело на евентуална опозиция. Изказвам мнението си на човек, който се е занимавал с футбола у нас и има понятие от случващото се. Знам какво трябва да се направи, но не съм предприемал никакви мерки в търсене на съмишленици, но знам, че ги има. Ако пък няма достатъчно хора, които имат воля за промени на най-високо ниво, значи просто българският футбол заслужава участта си", добави Марков...



Тагове:   нов,   Отново,   конгрес,   Марков,


Гласувай:
1



1. bfsostavka - Христо Порточанов е много по-умен и градивен за Президент на БФС,ще върне Бербатов и Стоичков в България
21.09.2010 02:42
Публикувана: Неделя, 18-ти Юли 2010, автор(и): Велизар Маджаров; прочитания: 1198; коментари: 0
Христо Порточанов до Борислав Михайлов по времето, когато двамата работеха заедно в БФС. Сега бургаският бос може да предизвика нов конгрес на централата. СНИМКА: АНДРЕЙ МИХАЙЛОВ
Христо Порточанов се връща в битката за БФС. Претенциите на бургазлията срещу Борислав Михайлов и компания са уважени на апелативно ниво и сега градският съд е длъжен да гледа делото за отстраняването на Порточанов по същество.

Решението е от 12 юли. Взето е от Софийския апелативен съд (САС) - седми състав на гражданско отделение с председател Даниела Дончева и членове Димитър Димитров и Филип Владимиров.

Те отменят определението от 7 декември 2009 година на Софийския градски съд (СГС) в частта, в която е прекратено производството по делото за предявения от Порточанов иск в качеството му на член на изпълкома против БФС.

В него се претендира за отмяната на решенията на 4-ия конгрес на БФС, проведен на 30 януари 2009 година, като се оспорват три точки от дневния ред.

Едната е за отпадане на ограничението за не повече от 2 мандата на президента на БФС. Другата е за решението за предсрочно освобождаване на действащи членове на изпълнителния комитет на футболната централа. Третата е за решението за преизбиране на действащия президент на БФС преди изтичане на мандата му.

Апелативният съд връща делото в тази му част на Софийския градски съд за продължаване на съдопроизводствените действия. Същият трябва да се произнесе по същество по иска на Христо Порточанов за отмяната на решението по тези три точки.

Жалбата на Порточанов не е разгледана по същество и е основателна по следните съображения, категорични са от апелативния съд. За да постанови обжалвания резултат в тази му част, първоинстанционният съд е приел, че изпълкомът на БФС е колективен орган на сдружението, поради което неговите членове не са отделни органи на това сдружение и не могат самостоятелно да водят иск по чл. 25, ал.4 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНСЦ).

Определението в тази му част е неправилно, отсъждат апелативните съдии и твърдят още в своето определение от 12 юли: След като физическото лице Христо Порточанов е било член на ИК на БФС към датата на провеждане на конгреса, част от чиито решения оспорва, то същият разполага сактивната легитимация на иск за отмяната им. Разпоредбата на чл. 25, ал. 6 от ЗЮЛНЦ очертава изчерпателно кръга от лица с признато от закона право на иск на отмяна решенията на Изпълкома като незаконосъобразни и противоречащи на устава, както и сроковете на упражняването му. Сред легитимираните лица е всеки член на сдружението или на негов орган, аргументират се от Софийския апелативен съд.

Като е приел обратното и е прекратил образуваното на горното основание по иска на Порточанов против БФС производство по делото, СГС е постановил процесуално незаконосъобразно определение в тази му част, което подлежи на отмяна, а делото в съответната му част - на връщане на същия съд за продължаване на съдопроизводствените действия, се казва в определението на тримата апелативни съдии.

“Това решение казва само едно - свикване на нов конгрес на БФС”, коментира Христо Порточанов, който обяви, че няма мераци за поста на Борислав Михайлов.

Със същия съдебен акт САС е потвърдил прекратителното определение на СГС в частта му, в която е върната исковата молба на Ивайло Дражев като кандидат-президент на БФС за оспорване на същите решения на футболната централа. Според юристи бившият бос на “Черноморец” може да обжалва пред Върховния касационен съд.

Във футболните среди отдавна се шушука, че може да се стигне до нов конгрес на централата, като за неин шеф е оглеждан и Томас Лафчис, бившият президент на “Левски”.

В крайна сметка обаче, докато вървят всички обжалвания по каналния ред, не е изключено мандатът на Борислав Михайлов да изтече и така да има нормално общо събрание на централата.

В момента и професионалната лига е обезглавена, след като Валентин Михов подаде оставката си и вече не се занимава с делата й. Новият управителен съвет трябва да бъде вписан, след това да избере заместник на Михов и до 40 дни да направи ново общо събрание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bfsostavka
Категория: Спорт
Прочетен: 41908
Постинги: 20
Коментари: 4
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930